HTML

te is?

No para..normálisnak lenni nem nehéz,csak fárasztó néha..

Friss topikok

  • Bloggy01: Tengrit a Yotengrit-könyvek szerint az osztódás előtti állapot, Yotengrit az utáni állapot, Gonuz ... (2012.12.30. 22:59) Tengrit,az ősi Istenség
  • leuwen: Sajnos muszáj erővel fellépni a természet oldalán is, mert a fejlődő gazdaság nem kímél semmit. A ... (2010.02.27. 09:10) Védd a fákat!-egyél hódot! :)
  • te is!: Mindig mosolyt csalsz az arcomra Szolnoki Boszi! :] (2009.04.11. 05:19) Bocsi..tavasz van:)
  • te is?: @te is!: Jól van,jól van! Itt vagyok már és írok ezerrel:))) (2009.04.01. 19:25) Ahol alszik a kenyérke
  • te is!: Mi magyarok mindig zűrösek vagyunk és mindig kavarunk jobbra-balra... Sosem tudunk nyugodtan élni.... (2009.03.20. 09:32) Bábelben is a magyarok kavartak?:)

Linkblog

2009.02.28. 08:06 te is?

Véletlenek pedig nincsenek..

Szia,kedves Te!

Véletlenül elfelejtettem tegnap föltenni ide ezt az írást.
Nincs ezzel semmi baj,legalább teszek hozzá új gondolatokat.Vehetnék is el belőle,de nem
akarok.Még véletlenül kihagynék belőle valami fontosat.
Bár írhatok is hozzá olyasmit,ami véletlenül sem szerencsés dolog.Úgy értem,nem hogy javítaná,de inkább rontja az írásom minőségét.
Minőségét?...Ez de rossz szó ide...sebaj,itt hagyom..biztos nem véletlen,hogy ez jutott az agyamtól az ujjaimon át a billentyűkbe,majd onnan a monitorodra:)

Mert véletlenek pedig nincsenek.Ebben szinte biztos vagyok.Úgy is írhatnám,hogy meggyőződésem.
De ha nincsenek véletlenek,akkor ki irányítja az eseményeket,történéseket? Miért teszünk,vagy nem teszünk valamit?
Minden előre meg van írva valami képzeletbeli hatalmas könyvben,amit egy képzeletbeli,hatalmas entitás lapozgat és irányít?
Vagy szét van osztva millió kedves pici angyalkának,akik időt és energiát nem kímélve minden pillanatodat vigyázzák és segítik?

Az energia még csak csak rendben volna,de idő? Idő,az ugye,elvileg csak itt van,nekünk van..ezen a síkon,ebben a dimenzióban,itt a Földön,na és persze,a környéken.Angyalok meg ugye,csak egy párhuzamos dimenzióban létezhetnek,mert ha hiszek bennük,akkor is csak jelzésekből ,apró vagy nagy csodákból tudhatom,hogy itt vannak körülöttünk.
Érzem,hogy ebben a labirintusban nagyon el tudok tévedni megint...hihi
Nem baj,mindig nálam van Ariadné fonala..majd csak kikeveredek innen is valahogy.
Biztos nem véletlen,hogy erre bóklásztam el...
Mi mindenre jó ez a véletlen-nem véletlen tudat,vagy hit,vagy minek is nevezzem?
Például most arra,hogy bátran tovább menjek a labirintus belseje felé,mert már meg is nyugtattam magam,hogy véletlenül sem tévedek el benne.

Na és persze az sem véletlen,hogy ebbe az irányba indultam.
A véletlenek,amelyek ugye,nincsenek,sokszor kisegítik az embert a bajból,vagy épp segítenek megelőzni azt.
Kivel nem fordult még elő olyasmi,hogy megbotlott a járda szélén és 10 másodperccel később lépett le a járdáról,ami hatalmas mázli volt,mert egy autó száguldott el arra az eredetileg "kijelölt"időben.Ha nem botlik meg,épp elé lépett volna.
Vagy lekésed a buszt és amikor a következővel elindulsz,megelőzöd azt,amelyről lemaradtál,mert lerobbanva áll az út szélén..
Millió és millió dolog,helyzet,esemény történik velünk és körülöttünk életünk során,amelyeket nem tudunk megmagyarázni,csak úgy történnek..
Sokszor nagyon el tudunk keseredni,ha valami nem sikerül,aztán egy idő után kiderül ,hogy az akkor úgy volt jó,ahogy volt.Olyankor áldjuk a sorsot,hogy akkor az a dolog épp úgy történt,ahogy.
Szóval,ahogy Könyves Kálmán anno kijelentette,hogy boszorkányok pedig nincsenek,úgy most én is kijelenthetem,hogy véletlenek pedig szintén nincsenek.
Tessék?
Azt mondod,azóta kiderült,hogy igenis vannak boszik?
Sebaj,ez sem lehet véletlen...:D

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://teisparanormalis.blog.hu/api/trackback/id/tr6971036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZsiNor · http://ursius.hu 2009.02.28. 18:06:51

Egy szolnoki bosziról tudok ám! :)
A véletlenről meg kifejtem a véleményem hamarosan. :D Csak legyen türelmed kivárni a hétvége elteltét. :D

te is? 2009.02.28. 23:43:38

@ZsiNor: Türelmem mint a tenger...Várom türelmetlenül az eszmefuttatásodat a véletlenről.)

ZsiNor · http://ursius.hu 2009.03.01. 20:54:41

Nah lássunk neki!

A véletlenekben személy szerint nem hiszek. Túl zen vagyok ahhoz. Az ember természete-, a világ alkalmazkodása-, de még az aminósavak viselkedése is meghatározható előre. A kérdés csak az, mennyire bonyolult a számítási módszer. Tudom, túl racionális vagyok, boszi, de akkor is ebben hiszek. Egyébként a pszichológia sem érne egy rakás trágyát sem. A világon rend van, s rend uralkodik, csak mi magunknak alkotjuk a tudatos káoszt. Azonban kaotikus állapotok ide vagy oda, az egészet nézve mindig rend van. Sokszor mondogatom, h a világ kiegyenlíti önmagát. Nem feltétlen individiulomok szintjén, de összességében abszolúte.

te is? 2009.03.02. 14:31:44

@ZsiNor: Hmm...most sem tudok vitatkozni Veled...Ugyanezt gondolom én is,csak én te is?-esebben fogalmazva...:)
süti beállítások módosítása