HTML

te is?

No para..normálisnak lenni nem nehéz,csak fárasztó néha..

Friss topikok

  • Bloggy01: Tengrit a Yotengrit-könyvek szerint az osztódás előtti állapot, Yotengrit az utáni állapot, Gonuz ... (2012.12.30. 22:59) Tengrit,az ősi Istenség
  • leuwen: Sajnos muszáj erővel fellépni a természet oldalán is, mert a fejlődő gazdaság nem kímél semmit. A ... (2010.02.27. 09:10) Védd a fákat!-egyél hódot! :)
  • te is!: Mindig mosolyt csalsz az arcomra Szolnoki Boszi! :] (2009.04.11. 05:19) Bocsi..tavasz van:)
  • te is?: @te is!: Jól van,jól van! Itt vagyok már és írok ezerrel:))) (2009.04.01. 19:25) Ahol alszik a kenyérke
  • te is!: Mi magyarok mindig zűrösek vagyunk és mindig kavarunk jobbra-balra... Sosem tudunk nyugodtan élni.... (2009.03.20. 09:32) Bábelben is a magyarok kavartak?:)

Linkblog

2009.04.05. 13:13 te is?

Védd a fákat!-egyél hódot! :)

Szia kedves Te !:)

Mostanában elgondolkodtam a természetvédelem ellentmondásairól.
Hát volt min..
Gondold csak meg..akik a békákat védik,bajba sodorják a gólyákat,akik a vízlépcsők ellen tüntettek ezerrel,azok nem gondolták át talán,hogy az atomenergia,a gázolaj és minden más energia mennyivel szennyezőbb és drágább is.
Hát,fura világban élünk,annyi szent.
Védd a fákat,egyél hódot!
És a hódokat ki védi meg?
Ember legyen a talpán,aki eligazodik ezeken a dolgokon..
A vadász is védi a vadat,hogy legyen mit kilőnie.Az űrkutatás kutatja az űrt,hogy elkerülhessük a zűrt,amikor majd nem lehet a földön élni..Nah,szép,mondhatom..
Persze nem álszenteskedem ám..Én sem akarok már gyertyával világítani és gyalog járni,nem,nem..ebben a világban,ahol kitágult a tér és egyre fontosabb az idő,kellenek ezek a kényelmes dolgok,eszközök.
Azért az járható út számomra,hogy amikor tehetem,bicajjal járok és sosem dobálok szét semmit az utcákon.Igyekszem környezetbarát csomagoló eszközöket használni,ha lehet és nem tartom nyitva az ablakot sokáig,amikor megy a fűtés.
Szóval takarékoskodom és környezetvédek,ahogy tőlem telik..
De akkor sem értem,miért kell valaminek a védelmét kiemelni,míg másokét semmiségnek,bagatell,feledhető dolognak tekintjük.
Vagyis hát..térjünk vissza kicsit a gólyákhoz.
Védjük őket,építünk nekik fészekrakó helyeket,gyógyítjuk a sérült madarakat,ők meg cserébe jól megeszik a védett békáinkat..Hálátlan népség,nah.)
Vagy egyszerűen csak természetes? Azt csinálják,ami a dolguk?Hát persze..ennyire egyszerű.
Persze,azt meg tudom érteni,hogy az utakon elpusztuló ezer és ezer békát átsegítik a túloldalra a természetvédők,akarom mondani,az állatvédők.Az egy jó móka lehet és még hasznos is.
Kérdés,hogy a brekuszok örülnek-e neki..
Én tuti,frászt kapnék,ha egy hatalmas szörnyeteg felemelne a földről és néhány lépést gyalogolna velem(ami nekem kilométereknek tünne)és hipp-hopp,mint a mesében..letenne a túloldalán a világnak.Tudod..oda,az óperenciás tengeren túlra.
Hát nem is tudom...
Szerintem az ilyen békák idegbeteg,rettegő,ufoélménnyel terhelt állatok lesznek,ami az egész életükre kihat a későbbiekben és talán eszükben sincs egy ilyen félelmetes világra utódokat nemzeni.
Mit is mondhatnék..különös világban élünk. Nincs dolog,ami mindenkinek jó,vagy mindenkinek rossz.
Az azonban biztos,hogy segíteni úgy,hogy nem biztos,hogy igény van rá,nem érdemes.
Nem mondom én ezzel azt,hogy ne védjük a természetet és ne figyeljünk oda az apró és nagy állatokra,de néha az az érzésem,hogy egymásra már nem jut annyi figyelem és ez nem jó.Nagyon nem jó.
Na,ezt most nem tudom frappánsan befejezni,pedig úgy kéne..
Tudod mit,kattints a befejezés most! gombra és kész:)

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://teisparanormalis.blog.hu/api/trackback/id/tr311047408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZsiNor · http://ursius.hu 2009.04.06. 10:42:41

Személy szerint annyira nem látok bele a brekkencsek lelkivilágába, de próbálom megérteni őket, miszerint, amikor egyet megemelek, s arrébb tessékelem mondjuk valami számára valóban kellemesem otthon felé, akkor nem hiszem, hogy azt kívánja, hogy a gólya velem táplálkozzon. A legtöbb esetben pedig ezek az állatok nyugton tűrik az ilyesfajta szekírozást. Legközelebb megpróbálok egy jegesmacit alrébbtenni. Hümm...

leuwen 2010.02.27. 08:32:58

Ha csak azt nézem, hogy a megkínzott (mondjuk háziasított) kutyák, de akár vadon élő állatok amik megsérültek gyakran hozzászoknak a gondozújuk szeretetéhez és ezt ki is nyílvánítják a maguk módján, akkor úgy gondolom, hogy ez nem probléma.
Azzal, hogy mi emberek manipuláljuk a természetvilágot akár indirekt módon károsítva azt, vagy direkt módon jószándékkal megőrízni és helyreállítani azt nem gondolom hibának. Az ökoszisztémát nem borítja fel ha egy ember alkotta dologtól óvjuk meg őket. A természetes szaporulat és kiválasztódás egyensúlyban tartja az állatok számát.. :D

te is? 2010.02.27. 08:59:37

Persze, kedves Leuwen, nem is ezzel van a gond. Csak a tulzott és esztelen természetvédelem az, ami nem tetszik. Mert lássuk be, vannak túlkapások ...hehe

leuwen 2010.02.27. 09:10:05

Sajnos muszáj erővel fellépni a természet oldalán is, mert a fejlődő gazdaság nem kímél semmit. A meglévő jogszabályokat figyelmen kívül hagyják sokszor és olyan természetrombolást végeznek, ami ellen máshogy nem lehet védekezni, csak nagy sajtóviszhanggal. Az elvakult termsézetvédőket azért én sem szeretem, akik túlkapásokat csinálnak, de azokat sem akik egy szemernyit sem engednek a civilizáció fejlődése érdekében.
süti beállítások módosítása